Bent u ondernemer? Vergeet niet uw levenstestament op te stellen

20-04-2022

Bent u zelfstandig ondernemer met of zonder personeel? Dan weet u dat ondernemen veel elementen omvat. Naast het ondernemen op zich, heeft u te maken met het regelen van verzekeringen en belastingen. Naast het op orde hebben van deze zaken, is het ook belangrijk een levenstestament op te stellen. In dit blog vertellen we graag waarom.

Uit de roulatie

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u tijdelijk of langduriger niet in staat bent om uw bedrijf te runnen. Denk aan een ongeluk of een ziekte. En dit soort situaties ontstaan altijd onverwacht. Toch moeten er in deze periode belangrijke beslissingen worden genomen, rekeningen worden betaald en wilt u uw personeel niet onverzorgd laten.

In een levenstestament stelt u de persoon aan die namens u medische, financiële, maar ook zakelijke beslissingen mag nemen. Dit kunnen meerdere personen zijn.

Levenstestament is maatwerk

Een levenstestament is geen standaard document. U beslist zelf wat er in uw levenstestament wordt opgenomen en wat de rechten en plichten zijn van de door u aangewezen gevolmachtigde. Zoals: wie mag zakelijke besluiten nemen over de bedrijfsvoering, wat zijn uw wensen over de continuïteit van uw onderneming, welke besluiten mogen er niet worden genomen, tot aan welk bedrag mag er in uw tijdelijke afwezigheid worden geïnvesteerd en aan wie moet de gevolmachtigde verantwoording afleggen.

Houd de regie in eigen hand

Met een levenstestament houdt u de regie in eigen hand. Wilt u hier meer over weten?  Neem contact op met een van de adviseurs van Erfrechtplanning. Wij adviseren u graag persoonlijk en volledig op maat, afhankelijk van uw zakelijke en persoonlijke situatie en uiteraard uw wensen. Neem contact op.

Recente berichten

De hervorming van het erfrecht wordt uitgesteld

De hervorming van het erfrecht wordt uitgesteld

14 juli 2023

De recente val van het Nederlandse kabinet heeft talloze onvoltooide agenda's en beleidskwesties op de lange baan geschoven. Een van de meest betwiste daarvan was de hervorming van de legitieme portie in het erfrecht, voorgesteld door Minister Weerwind. Met de politieke verschuiving wordt deze controversiële discussie nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Afschaffing van de erf-en schenkbelasting?

Afschaffing van de erf-en schenkbelasting?

10 juli 2023

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft net een opmerkelijk idee naar voren gebracht. Stoppen met de erf- en schenkbelasting en beginnen met een geheel nieuwe manier van belasting heffen. Volgens de OESO zou dit niet alleen een positieve klap kunnen zijn voor de wereldwijde economieën, maar zou het ook kunnen helpen bij het rechttrekken van de sociale ongelijkheid.

Minister houdt vast aan vormvoorschriften

Minister houdt vast aan vormvoorschriften

6 juli 2023

In een recente verklaring heeft de Minister van Justitie bevestigd dat hij vasthoudt aan de bestaande vormvoorschriften voor de geldigheid van een testament in Nederland. Ondanks groeiende discussies rondom het mogelijk versoepelen van de voorschriften, blijft de Minister standvastig in zijn standpunt dat de huidige regels cruciaal zijn voor het handhaven van de integriteit en de geldigheid van dergelijke belangrijke documenten.

Copyright © Erfrechtplanning  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud