Maatregelen vanwege het coronavirus

Gepubliceerd: 13-03-2020

Erfrechtplanning houdt rekening met de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus. In dit artikel leest u hoe wij u in deze tijd toch van dienst kunnen zijn.

Wij hebben de lezingen die wij door het hele land geven om het belang van een up-to-date (levens)testament onder de aandacht te brengen tot nader orde moeten annuleren. Wilt u op de hoogte gebracht worden als de lezingen weer van start gaan? Laat dan graag hier uw gegevens achter.

Het is nog steeds mogelijk om geheel kosteloos en vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan te gaan. Daar waar onze lezingen algemeen van aard zijn, geeft een persoonlijk adviesgesprek ons de mogelijkheid om u een advies op maat te geven voor uw situatie.

Wij bieden momenteel de volgende mogelijkheden:

Een adviesgesprek bij u thuis

In een gesprek van ongeveer 1,5 á 2 uur onderzoekt één van onze erfrecht specialisten uw situatie, en legt uit wat een (levens)testament in uw situatie oplevert (of niet?). Indien gewenst krijgt u aan het eind van het gesprek een passende offerte om samen met Erfrechtplanning een (levens)testament op te stellen. U bent tot niets verplicht, als u het hierbij laat heeft het u dus enkel een kopje koffie of thee gekost.

Wij volgen uiteraard de RIVM richtlijnen op:

  • Wij verzoeken u vriendelijk om voor het gesprek de handen te wassen
  • Wij vragen u vriendelijk om géén handen te schudden
  • Zorg er a.u.b. voor dat de adviseur bij het gesprek op minimaal 1,5 meter afstand kan zitten
  • Wilt u graag voor een eigen pen zorgen tijdens het gesprek?
  • Als u verkoudheidsverschijnselen heeft (bijv. hoesten, keelpijn, koorts), verzet dan graag het gesprek naar een andere datum

Het is natuurlijk ook mogelijk om na de coronacrisis af te spreken als u dat liever heeft. Gelieve in dit geval z.s.m. een afspraak te reserveren, want de wachttijd loopt momenteel op.

Een adviesgesprek via online video

Het is ook mogelijk om het advies gesprek van achter uw eigen laptop, tablet of computer te voeren. Erfrechtplanning stuurt u software toe waarmee eenvoudig een videoverbinding tot stand gebracht kan worden, en onze adviseur voorziet u op deze manier van maatwerk advies. Ook dit online adviesgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Telefonisch adviesgesprek

Als u niet zo handig bent met de computer, dan is het ook mogelijk om het adviesgesprek telefonisch te voeren.

Online lezing (webinar)

Wij organiseren ook regelmatig online lezingen (ook wel 'webinars' genoemd). Deze online lezingen zijn algemeen van aard en bedoeld voor mensen die zich nog breed aan het oriënteren zijn.

Informatiebrochure

Bent u zich nog breed aan het oriënteren? Dan sturen we u graag een informatiebrochure toe waarin uitgelegd wordt waarom het hebben van een up-to-date (levens)testament zo belangrijk is.

Wilt u gratis geadviseerd worden over het belang van een up-to-date levenstestament?
Bel ons op 085 - 303 76 87 of laat hier uw gegevens achter.

Recente berichten

De hervorming van het erfrecht wordt uitgesteld

De hervorming van het erfrecht wordt uitgesteld

14 juli 2023

De recente val van het Nederlandse kabinet heeft talloze onvoltooide agenda's en beleidskwesties op de lange baan geschoven. Een van de meest betwiste daarvan was de hervorming van de legitieme portie in het erfrecht, voorgesteld door Minister Weerwind. Met de politieke verschuiving wordt deze controversiële discussie nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Afschaffing van de erf-en schenkbelasting?

Afschaffing van de erf-en schenkbelasting?

10 juli 2023

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft net een opmerkelijk idee naar voren gebracht. Stoppen met de erf- en schenkbelasting en beginnen met een geheel nieuwe manier van belasting heffen. Volgens de OESO zou dit niet alleen een positieve klap kunnen zijn voor de wereldwijde economieën, maar zou het ook kunnen helpen bij het rechttrekken van de sociale ongelijkheid.

Minister houdt vast aan vormvoorschriften

Minister houdt vast aan vormvoorschriften

6 juli 2023

In een recente verklaring heeft de Minister van Justitie bevestigd dat hij vasthoudt aan de bestaande vormvoorschriften voor de geldigheid van een testament in Nederland. Ondanks groeiende discussies rondom het mogelijk versoepelen van de voorschriften, blijft de Minister standvastig in zijn standpunt dat de huidige regels cruciaal zijn voor het handhaven van de integriteit en de geldigheid van dergelijke belangrijke documenten.

Copyright © Erfrechtplanning  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud