Hoeveel kunt u besparen? Laat de rekenhulp het werk doen.

Gebruik de rekenhulp

Samen met Erfrechtplanning invulling geven aan uw testament

Door op de juiste wijze invulling te geven aan uw testament kunt u mogelijk duizenden euro’s aan erfbelasting en eigen bijdrage in de zorg besparen. Hoe? Daar helpt Erfrechtplanning u bij.

Zeg nu zelf, in hoeverre bent u op de hoogte van wat er zich de afgelopen 20 jaar op het gebied van erfrecht heeft afgespeeld? Bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent een testament en levenstestament opstellen, erfbelasting en de wettelijke verdeling bijvoorbeeld? Wij wel.

U hoeft niet alles al te weten

Vraagt u zich weleens af wat er gebeurt als u er niet meer bent? Hoe laat u uw partner achter en wat zijn de financiële gevolgen voor uw nabestaanden? Wij merken dat dit voor velen een lastig onderwerp is. U herkent zichzelf ongetwijfeld in de volgende vragen:

  • Waar moet ik beginnen?
  • Welke vragen stel ik aan de notaris?
  • Hoe weet ik dat ik optimaal gebruikmaak van de mogelijkheden?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn erfgenamen niet teveel erfbelasting betalen?
  • Wanneer gaat mijn spaargeld naar de eigen bijdrage in de zorg?
  • Wanneer moet ik mijn huis opeten?

U heeft nu wellicht nog geen antwoord op deze vragen. Dat is niet erg. Erfrechtplanning denkt met u mee en geeft samen met u invulling aan uw testament en levenstestament. Ook informeren wij u over de mogelijkheden. We bespreken de wensen die u heeft, maar laten u ook zien op welke manier u kunt besparen. Zowel op erfbelasting als de eigen bijdrage in de zorg.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een kosteloos en eerste gesprek stellen we uw huidige situatie centraal, inventariseren we uw wensen en informeren we u over de mogelijkheden. Uiteraard doen we dit in heldere, maar vooral begrijpelijke taal. We bekijken of het zinvol is om een testament op te laten stellen en hoeveel belasting u uiteindelijk zou kunnen besparen door verschillende passages in uw testament op te laten nemen.

Erfrechtplanning brengt uw persoonlijke situatie in kaart

Besluit u te profiteren van onze kennis en ervaring? Dan ontvangt u een rapport waarin we uw persoonlijke situatie in kaart hebben gebracht. Het is wel zo prettig dat u dit met uw partner, maar wellicht ook met uw kinderen, nog eens door kunt nemen. Het rapport kan u ook helpen om zaken bespreekbaar te maken. Daarbij laten we u onder meer zien wat de nieuwe situatie ten opzichte van de huidige situatie u aan besparing op de erfbelasting zou kunnen opleveren.

Aan tafel bij de notaris

Is het rapport volledig duidelijk voor u? Dan bespreken we het met de notaris zodat deze ook op de hoogte is. Wij werken samen met verschillende notarissen in Nederland. U bezoekt vervolgens een notaris bij u in de buurt en bespreekt hier nogmaals uw wensen, als ware een dubbelcheck. Op basis hiervan zal de notaris een conceptakte opmaken. Wanneer deze zowel door u als ons gecontroleerd is, tekent u voor de aktes bij de notaris tijdens een vervolgafspraak.

Heeft u een vraag voor onze erfrechtspecialist? Neem contact op.