Goedkoop testament? Zo voorkomt u duurkoop

Gepubliceerd: 19-03-2020

Een testament. U kunt het maar beter geregeld hebben, zodat u zeker weet dat het goed zit met uw nalatenschap. In een testament legt u vast wie uw nalatenschap regelt en hoe dit gebeurt wanneer u er niet meer bent. Of in het geval van een levenstestament hoe uw zaken worden geregeld als u dit zelf niet meer kan. Maar het ene testament is het andere niet. Er komen steeds meer prijsvechters die testamenten aanbieden. Wat veel mensen niet weten, is dat ze bij een goedkoop testament het risico lopen op bijkomende kosten. Erfrechtplanning zet zes redenen op een rij waarom u misschien liever iets meer betaalt voor een deskundige en betrouwbare partij die zorgt voor rust en zekerheid.

1. Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Benieuwd hoe u uw nalatenschap het beste kunt regelen, of uw testament waterdicht is en of u kunt besparen op de eigen bijdrage in de zorg en erfbelasting? Kies voor een partij die een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek bij u thuis aanbiedt. Maar liefst 70% van de mensen die u voorgingen met een adviesgesprek, zijn bij Erfrechtplanning overgegaan tot het afsluiten van een (levens)testament. Blijkt dat u het al goed voor elkaar heeft of dat er geen belastingvoordeel valt te behalen? Dan heeft het u alleen een kopje koffie gekost. Ons eerste adviesgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

“Goede uitleg en goed en deskundig advies. De adviseur nam alle tijd om tot een voor ons gunstige oplossing te komen.”

Tip! Bij Erfrechtplanning geven we altijd eerlijk advies. Niet in alle gevallen heeft een testament toegevoegde waarde ten opzichte van wat er in Nederland al standaard bij wet geregeld is. Ontdek in 3 minuten hoe belangrijk een actueel testament.

Doe de testament check »

2. All-in prijs

Bij prijsvechters liggen vaak extra kosten op de loer voor aanvullende diensten of maatwerk aangepast aan uw persoonlijke situatie. Voor een testament opstellen met hulp van de specialisten van Erfrechtplanning ontvangt u altijd een scherpe all-in prijs.

3. Specialisten in erfrecht

Bij Erfrechtplanning zijn we gespecialiseerd in het erfrecht. Hier richten we ons ook puur en alleen op. Erfrecht is complexe materie. Aangezien onze volledige focus hierop ligt, betekent dit dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste wetgeving, ontwikkelingen en mogelijkheden.

4. Advies(rapport) in duidelijke taal

We maken de ingewikkelde materie rondom wettelijke verdeling, erfbelasting en regels rondom schenken graag inzichtelijk voor iedereen. We leggen u in begrijpelijke taal uit wat u moet of kunt regelen, wat uw voordelen zijn en wat mogelijke consequenties zijn van uw keuze. Een belangrijk onderdeel van een (levens)testament opstellen met Erfrechtplanning is het begrijpelijke adviesrapport dat u ontvangt van onze specialisten. Dit kunt u op een moment dat het u uitkomt doornemen en bespreken met uw partner en/of kinderen.

“Hallo Vincent, vandaag hebben we het testament en het levenstestament getekend. We snapten alles en er zaten geen verrassingen in. Het geeft ons een goed gevoel dat alles nu netjes geregeld is. Dank voor je begeleiding!” – Familie van der Hoorn

5. Dubbele controle op adviesrapport

Elk (levens)testament is uniek, toegespitst op uw situatie en wensen. Ieder adviesrapport wordt daarom door  specialisten gecheckt om ervoor te zorgen dat u het juiste advies ontvangt omtrent uw testament, levenstestament of het doen van een schenking.

6. Nazorg

Door een wetswijziging kan uw (levens)testament na verloop van tijd niet meer up-to-date zijn. Daarom praten we u elk kwartaal in onze gratis nieuwsbrief bij over de belangrijkste zaken rondom uw testament. Zo kunt u direct actie ondernemen wanneer uw testament niet meer actueel mocht zijn.

Advies nodig bij het opstellen van uw (levens)testament? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek. We komen dan vrijblijvend bij u langs óf, als u wilt, adviseren u middels videobellen.

Recente berichten

op papier schenken

Op papier schenken

5 januari 2024

Om erfbelasting te besparen schenken ouders vaak jaarlijks op papier aan hun kinderen. De gift is bijna altijd gelijk aan het voor dat kalenderjaar van schenkbelasting vrijgestelde bedrag. Onderlinge afspraken worden vastgelegd door de notaris om ervoor te zorgen dat er geen conflict ontstaat met de Belastinginspecteur.

Valt er nog iets te jubelen

Valt er nog iets te Jubelen?

21 december 2023

Traditiegetrouw krijgen notarissen in december veel vragen over schenkingen. (Groot)ouders willen weten hoe ze hun (klein)kinderen belastingvrij geld kunnen geven. Ook ooms en tantes willen in sommige gevallen hun neven of nichten sponsoren.

Copyright © Erfrechtplanning  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud