Altijd zelf beslissen over uw leven; zo doet u dat

Gepubliceerd: 16-10-2018

Heeft u er weleens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer over uw eigen leven kunt beslissen? Bijvoorbeeld als u dement wordt? Ieder uur worden 5 mensen in Nederland dement. Gezien de vergrijzing, zal het aantal Nederlanders met dementie stijgen naar ruim 690.000 in 2055. Er is een kans dat dit u, uw partner of ouders treft. En dan?

Wanneer u nog geen (levens)testament heeft of als uw huidige testament verouderd is, kunnen er zeer ongewenste situaties ontstaan bij wilsonbekwaamheid. Maar dat niet alleen. U betaalt daarbij vaak onnodig veel erfbelasting, uw eigen bijdrage in de zorg is te hoog en u bent er niet zeker van dat uw nalatenschap naar uw dierbaren (of goede doelen) gaat.

Steeds meer mensen kiezen voor levenstestament

Hoe zorgt u ervoor dat u toch de touwtjes in handen houdt en zelf beslist over uw leven, als dit zelfstandig niet meer gaat? Dat is waarom een groeiend aantal Nederlanders voor een levenstestament kiest naast een regulier testament.

Hierin is vastgelegd hoe de zaken geregeld worden wanneer u zelf niet meer kunt beslissen. Als u bijvoorbeeld een van die 690.000 bent waarbij dementie is geconstateerd, of een beroerte krijgt. In een levenstestament staat onder meer wie de financiën regelt, wie beslissingen neemt bij medische kwesties en wat er met de huisdieren gebeurt.

Waarom een testamentcheck

Van levenstestament tot update van uw testament; uw zaken goed op orde hebben geeft een gerust gevoel. Wacht niet tot een ziekte of sterfgeval in uw omgeving u wakker schudt.

Wellicht heeft u net samen een huis gekocht en wilt u er zeker van zijn dat alles goed geregeld is als een van beiden iets overkomt? Misschien heeft u een samengesteld gezin en wilt u erkenning en voogdij goed geregeld hebben? Of mogelijk bent u benieuwd of uw ouders het wel goed geregeld hebben? Erfrechtplanning behoedt u graag voor de gevolgen van geen of een verouderd (levens)testament.

Kosteloos 1-op-1 adviesgesprek

Wilt u weten of uw testament of dat van uw ouders waterdicht is? Of wilt u meer informatie over een levenstestament? Erfrechtplanning komt vrijblijvend en kosteloos bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken. En blijkt dat u het al goed voor elkaar heeft of dat er geen belastingvoordeel behaald kan worden, dan heeft het u alleen een kopje koffie gekost. Maak vandaag nog een gratis afspraak via info@erfrechtplanning.nl of 085 - 303 76 87.

Recente berichten

De hervorming van het erfrecht wordt uitgesteld

De hervorming van het erfrecht wordt uitgesteld

14 juli 2023

De recente val van het Nederlandse kabinet heeft talloze onvoltooide agenda's en beleidskwesties op de lange baan geschoven. Een van de meest betwiste daarvan was de hervorming van de legitieme portie in het erfrecht, voorgesteld door Minister Weerwind. Met de politieke verschuiving wordt deze controversiële discussie nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Afschaffing van de erf-en schenkbelasting?

Afschaffing van de erf-en schenkbelasting?

10 juli 2023

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft net een opmerkelijk idee naar voren gebracht. Stoppen met de erf- en schenkbelasting en beginnen met een geheel nieuwe manier van belasting heffen. Volgens de OESO zou dit niet alleen een positieve klap kunnen zijn voor de wereldwijde economieën, maar zou het ook kunnen helpen bij het rechttrekken van de sociale ongelijkheid.

Minister houdt vast aan vormvoorschriften

Minister houdt vast aan vormvoorschriften

6 juli 2023

In een recente verklaring heeft de Minister van Justitie bevestigd dat hij vasthoudt aan de bestaande vormvoorschriften voor de geldigheid van een testament in Nederland. Ondanks groeiende discussies rondom het mogelijk versoepelen van de voorschriften, blijft de Minister standvastig in zijn standpunt dat de huidige regels cruciaal zijn voor het handhaven van de integriteit en de geldigheid van dergelijke belangrijke documenten.

Copyright © Erfrechtplanning  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud